Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Ed Anker (ChristenUnie) nieuwe wethouder

Algemeen

ALMERE - Ed Anker (33) wordt door de ChristenUnie en CDA voorgedragen als nieuwe wethouder in Almere. Anker zat namens de ChristenUnie in de gemeenteraad van Zaandam en in de Tweede Kamer en is bij de EO presentator van het Radio 1-programma ‘Dit is de Zondag’. Anker neemt de portefeuille over van de opgestapte Berdien Steunenberg.



“Ik kijk mijn ogen hier uit in deze bijzondere stad. Ik ben blij dat ik hier wethouder mag zijn.” Naar Almere verhuizen wil Anker evenwel niet. “Ik spring halverwege op de trein. Mijn vrouw en ik verwachten in de zomer ons tweede kindje. Ik wil de gemeenteraad daarom verzoeken mij dispensatie te verlenen om in Den Haag te blijven wonen. Mocht ik na de verkiezingen opnieuw worden gevraagd om wethouder te zijn, kan ik altijd nog die beslissing maken.”
Anker gaf twee jaar geleden in een interview aan dat hij het werk in de Tweede Kamer erg ‘hyperig’ vond en dat hij meer had met de gemoedelijke sfeer in Zaandam. In Almere kan hij zijn borst natmaken. Berdien Steunenberg had na haar afscheid veel kritiek op haar collega-wethouders. “Het klopt dat ik van gemoedelijkheid hou”, zegt Anker. “Maar ik deins echt niet terug voor pittige debatten. Er zijn politieke tegenstellingen. Als lid van een kleine partij als de ChristenUnie weet ik wat het is om voor je belangen op te komen.”
Dat CDA’er Steunenberg nu vervangen wordt door een wethouder van de ChristenUnie, is voor het CDA geen probleem. “Dat vonden wij eigenlijk een logische ontwikkeling”, zegt fractievoorzitter Henk Hasper van het CDA. En Anker: “Landelijk wordt met interesse gekeken naar deze lijstcombinatie in Almere. Ik heb ook altijd goed kunnen werken met CDA’ers. Als ik advies nodig heb zal ik net zo vaak naar Roelie Bosch van de ChristenUnie lopen, als naar Henk Hasper.”

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto