Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Dean Saunders geeft Engelse les aan Albatros

Algemeen

FAUNABUURT - Zanger Dean Saunders was vorige week dinsdag een ochtend gastdocent op basisschool De Albatros in de Faunabuurt. De zanger gaf de leerlingen van groep 7B Engelse les volgens de methode Groove.me.


Via de lesmethode Groove.me leren de kinderen de Engelse taal aan de hand van populaire top-40-hits zoals ‘Father and Friend’ van Alain Clark. Dean Saunders is bekend als winnaar van de talentenjacht ‘Popstars’ en broer van Ben Saunders, winnaar van ‘The Voice of Holland’. De organisatie achter Groove.me schreef de wedstrijd uit onder alle basisscholen in Nederland om hen te laten zien dat Engels leren niet alleen nuttig, maar vooral ook heel leuk kan zijn. De leerlingen muziek die kinderen kennen van radio, internet en televisie. Omdat deze muziek kinderen aanspreekt, motiveert en zelfvertrouwen geeft, leren kinderen met Groove.me sneller en beter Engels. De lesmethode bestaat uit dertig lessen per schooljaar, die via het digibord worden aangeboden. Elke twee lessen wordt er een nieuw liedje behandeld.
Groove.me voldoet aan alle kerndoelen die in het basisonderwijs voor het vak Engels gesteld zijn. Daarnaast sluit Groove.me aan op de niveaus en specificaties van het Europees Referentiekader en volgt en verwerkt Groove.me actuele ontwikkelingen en aanbevelingen vanuit Cito en SLO.
De zanger gaf na afloop van de les nog een toegift voor alle leerlingen van de school.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto