Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schoolvoetbaltoernooi in volle gang

Algemeen

ALMERE – Het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen Almeerse scholen is in volle gang. Dit jaar doen 245 teams, zo’n 3.200 kinderen, mee aan deze grootste schoolsportactiviteit in Almere. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van FC Almere, S.C. Buitenboys, Sporting Almere en a.s.c. Waterwijk.


Het toernooi is voor leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Zij strijden om uiteindelijk in de finale te komen die op 9 mei wordt gespeeld bij S.C. Buitenboys. Daar wordt bepaald welke teams Almere mag vertegenwoordigen bij het KNVB schoolvoetbaltoernooi waarvan de tussenfinale gehouden wordt op 23 mei (winnaars Almere, Amsterdam en Haarlem en omstreken). Daarna volgt de districtsfinale op 2 juni in Spakenburg en uiteindelijk de landelijke finale in Zeist op het KNVB Sportcentrum op 6 juni.
Cor Verhoeff van de organisatie vind het een ‘vreemde zaak’ dat de gemeente nauwelijks ondersteuning geeft aan het evenement. “Almere is de enige gemeente in deze regio die de organisatie van deze grootse activiteit voor de kinderen aan een ander overlaat. Gelukkig zijn er bij de voetbalverenigingen enthousiaste medewerkers die op de woensdagmiddag zorgen voor de goede afloop. Als het Sportbedrijf van de gemeente Almere zich zou ontfermen over de organisatie van dit toernooi, zouden de mogelijkheden tot verdere uitbreiding en aankleding van het schoolvoetbal in Almere ruim aanwezig zijn.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto