Afbeelding
Almere DEZE WEEK

“Door de microfoon klinkt het anders dan normaal, veel mooier!”Eline in finale Kinderen voor Kinderen Songfestival

Algemeen

FILMWIJK – Eline is een van de acht finalisten van de Flevolandse Provinciale Finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. De 10-jarige Almeerse zong in de voorronde het liedje ‘Mama is morgen van mij’ en mocht hiermee door naar de finale.


“Ik hou er veel van zingen, daarom vind ik het erg leuk om mee te doen”, vertelt Eline. De talentvolle Almeerse heeft zangles bij het Faust theaterkoor. Daarnaast danst ze en zit ze in een musicaltalentklas. “We treden een paar keer per jaar op. Het liedje dat ik in de voorronde zong heb ik al een keer solo gezongen tijdens een optreden. Door de microfoon klinkt het anders dan normaal, veel mooier!”, aldus Eline.
In de voorrondes bleef Eline meer dan 100 kinderen voor. “Volgens de jury bewoog ik veel en zong ik zuiver. Als tip kreeg ik mee dat ik meer op mijn expressie moet letten.Tijdens de finale zing ik het liedje ‘Lachen is gezond’. Dit gaat over een meisje dat ondanks veel ruzie thuis toch vrolijk blijft.”
De acht jonge talenten gaan op 12 februari de strijd met elkaar aan in schouwburg ‘Amphion’ in Almere in een spetterende meezingshow. De winnaar van de Provinciale Finale, mag op zondag 25 maart meedoen aan de landelijke finale die op tv wordt uitgezonden. “Ik ben heel erg zenuwachtig voor de finale. Als ik win ga ik heel hard juichen”, besluit Eline.

Finalisten Flevoland

1.   Eline uit Almere (10 jaar)
2.   Lotje uit Almere (8 jaar)
3.   Samuel uit Lelystad (9 jaar)
4.   Mattanja uit Almere (12 jaar)
5.   Cheyenne uit Emmeloord (8 jaar)
6.   Maya uit Lelystad (10 jaar)
7.   Aniek uit Almere (10 jaar)
8.   Sterre uit Almere (11 jaar)
Meer informatie is te vinden op de website: www.kinderenvoorkinderen.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto