Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De Rode Kater geopend

Algemeen

STRIPHELDENBUURT – Het is geen echte rode kater natuurlijk, maar de naam van een gebouw dat in opdracht van de Alliantie gerealiseerd is aan de Jaap Vegterweg in Almere Buiten. Vorige week donderdag is het geopend en heeft de naamgever, striptekenaar Jan Kruis, een kunstwerk onthuld.


Jan Kruis is de striptekenaar van de strip Jan, Jans en de Kinderen uit het tijdschrift Libelle. Na de onthulling van zijn tekening op het gebouw, hield hij een signeersessie.
De Rode Kater is een complex dat bestaat uit vijftien huurappartementen, waarvan zes levensloopbestendig, een kinderdagverblijf (van vierhonderd vierkante meter?) en twaalf eengezinswoningen bestemd voor de verhuur. GGZ Centraal heeft in De Rode Kater samen met de Alliantie vier woningen ingericht als logeerhuis voor kinderen met psychiatrische problemen die thuis opgroeien.
Op het dak van het gebouw staan zonnepanelen en een windmolen. Deze voorzieningen zorgen voor een deel van de energievraag van de bewoners. Dat is niet alleen duurzaam; de servicekosten voor de bewoners van de appartementen zijn ook lager. De belangstelling voor de woningen was groot. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto