Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Slechts twee straten worden blauwe zone

Algemeen

BUITEN CENTRUM – Alleen in de Bleyenbeekstraat en de Dahliaweg komt een blauwe zone. Dit is gebleken uit een door de gemeente gehouden enquête onder de bewoners van de omliggende wijken van het centrum van Almere Buiten. In deze enquête konden de bewoners kiezen voor wel of geen blauwe zone in hun straat per 1 januari 2012, de ingangsdatum van betaald parkeren in het centrum van Buiten.


Een meerderheid van de bewoners in deze twee straten kiest voor de invoering van een blauwe zone. In Almere DEZE WEEK van 26 oktober berichtten wij over de bewoners van de Molenbuurt die een petitie tegen de blauwe zone waren gestart. Erroll Grave, één van de initiatiefnemers van de petitie reageert: “We hebben hiermee ons doel bereikt. Tijdens het ophalen van de handtekeningen in de wijk hebben we de bewoners geattendeerd op het belang de enquête in te vullen.” De actievoerders hebben ruim zevenhonderd handtekeningen in de wijk opgehaald.

Overlast

Of de invoering van betaald parkeren in het centrum van Buiten leidt tot overlast van bezoekers die in de omliggende wijken gaan parkeren is volgens de gemeente niet in te schatten. Daarom heeft de gemeente er voor gekozen de blauwe zones door de bewoners te laten bepalen via een enquête.
Na 1 januari 2012 gaat de gemeente steekproeven uitvoeren om eventuele parkeeroverlast, in het gebied van de aangrenzende wijken waar betaald parkeren komt, in kaart te brengen. De enquête wordt in maart 2012 herhaald onder de bewoners van straten die nu niet voor een blauwe zone in hun straat hebben gekozen. Als bewoners op een later tijdstip alsnog een blauwe zone wensen, dan kunnen zij hierover contact opnemen met de gemeente.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto