Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Women on Skates op de Esplanade

Algemeen

STAD CENTRUM – Het KPN NK Inline skaten op de weg en het Breijer Skeeler Event worden op 27 en 28 mei gehouden op de Esplanade. Daarnaast wordt op 28 mei door ex-schaatsster Annamarie Thomas het spektakel Women on Skates georganiseerd.


Het evenement bestaat uit een clinic en de mogelijkheid om deel te nemen aan de toertocht. De naam zegt het al: alleen vrouwen kunnen meedoen.
Annamarie: “We hebben allemaal instructrices die les geven en ik skate van groepje naar groepje om iedereen super goede tips en tricks te geven. Ik vind het hartstikke leuk als mensen een vrolijke, mooie dag hebben en bovendien veiliger leren skaten. Remmen, vallen, behendigheid, als je dat onder de knie krijgt, kun je heerlijk gaan skaten! Je kunt pas echt genieten van de sport als je het gevoel hebt dat je save bent.” Ze weet het dan ook zeker: “De vrouwen zullen met een flinke dosis zelfvertrouwen, een lekker gevoel en een mooie goodiebag naar huis gaan.”
De clinics worden gehouden van 9.30 tot 10.25 uur en van 10.30 tot 11.25 uur. De algemene warming up voor de toertocht is om 11.25 uur en vijf minuten daarna vertrekken de vrouwen voor een afstand van 7, 20, 30 of 40 kilometer. Iedereen die deelneemt aan de toertocht krijgt een medaille. Voor de entreeprijs van 16,50 krijgen de dames deelname aan de clinic, warming-ups, workshops, toertocht plus medaille, één drankje, eten en de genoemde goodybag.
Voor meer informatie en inschrijven: www.womenonskates.nl. Women on skates wordt gehouden op het terrein bij het Apollo hotel City Centre aan de Koetsierbaan 2.
Voor meer informatie over het KPN NK Inline-skaten, het Breijer Skeeler Event of het skeeleren in Almere kijk op www.schaatsen.nl of www.asv-almere.nl/inline-skaten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto