Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Penitentiaire Inrichting stopt met roken

Algemeen

BUITEN – Penitentiaire Inrichting Almere heeft het initiatief genomen om het roken door haar medewerkers stapsgewijs terug te dringen om te komen tot een geheel rookvrije organisatie.


Vestigingsdirecteur Theo Groen: “Hiermee wil de inrichting haar medewerkers een zo gezond mogelijke werkplek bieden.” Om dit te kunnen bereiken heeft de inrichting de hulp ingeroepen van de Stichting Stivoro. Deze stichting biedt verschillende mogelijkheden om de rokers van hun rookverslaving af te helpen. Zo kunnen de medewerkers een cursus volgen en zal Stivoro de nodige individuele ondersteuning bieden in de vorm van coaching, medicatie en nicotinevervangers. Op de stand van Stivoro binnen de PI Almere hebben zich op dit moment ruim dertig medewerkers opgegeven om mee te werken aan deze cursus ‘Stoppen met Roken’. De gedetineerden mogen op hun eigen cel en buiten op de luchtplaats een sigaretje blijven roken.
Binnen in de inrichting staan nu nog zeven speciale rookcabines voor het personeel. De medewerkers mogen buiten op de vier luchtplaatsen roken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto