Afbeelding
Almere DEZE WEEK

GroenLinks pleit voor meer centralere plaats coffeeshop in BuitenBewoners en PVV onverminderd tegen komst sexsalon en coffeeshop

Algemeen

STAD CENTRUM - De meningen over de komst van de ‘erotische massagesalon’ en de coffeeshop naar bedrijventerrein Poldervlak zijn verdeeld. Al eerder in deze krant trokken bewoners uit de aangrenzende Molenbuurt en ondernemers uit dit bedrijventerrein in Buiten fel van leer tegen deze plannen. Tijdens de politieke markt afgelopen donderdag in de blauwe kamer stonden onder andere PVV en GroenLinks tegenover elkaar in het debat. Na deze vergadering boden bewoners uit Buiten aan PVV-raadslid René Eekhuis alle ingezamelde handtekeningen aan.


De PVV stelde dat het Poldervlak vreselijk achteruit gaat, als de gemeente toestaat dat het bordeel en de coffeeshop zich op datzelfde bedrijventerrein vestigen. Ook deelnemer aan dit debat was Jo Maas, raadslid van GroenLinks. Hij zegt daarover: “De PVV schetst dat het Poldervlak echt een no-go area wordt, waar fatsoenlijk volk niet durft te komen.” Heel overdreven, aldus Maas.
GroenLinks wil dat alle bedrijventerreinen ‘Schoon, Heel en Veilig’ zijn. Maas: “Ook het Poldervlak. De kwaliteit van de meeste bedrijventerreinen kan en moet beter. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ondernemers, klanten, politie en gemeente. Vandaar het belang van een veiligheidskeurmerk voor het Poldervlak, dat de ondernemers en de gemeente bijna rond hebben.” Maas pleit dan ook om de coffeeshop op een centrale plek in Almere Buiten te laten vestigen, in plaats van op het Poldervlak.
Naburige bewoners en ondernemers uit Buiten bleken onverminderd tegen de komst van de coffeeshop en het bordeel op het Poldervlak. Zij boden PVV-raadslid René Eekhuis daarom handtekeningen aan na afloop van dit debat in het stadhuis.
Het debat is overigens terug te zien op de gemeentelijke site www.almere.nl via de politieke markt onder agendaverzoek PVV, bij punt 7, Bedrijventerrein Poldervlak. Zie ook: http://politiekemarkt.almere.nl/Vergaderingen/Politieke-Markt/2011/10-februari.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto