Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Marianne Thieme neemt kinderboek over ‘hondenleven’ in ontvangst

Algemeen

DE VAART - Bij Dierenasiel Almere overhandigde schrijfster Maaike van Poelje vrijdag 21 januari het eerste exemplaar van haar kinderboek ‘De Hondendief’ aan de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme. Groep 4 van openbare basisschool Bommelstein uit de Landgoederenbuurt kreeg ook een boekje.


Maaike van Poelje schreef eerder het boek ‘Melle & de zwerfhonden - Het Spaanse gif’. Met haar tweede boek, weer over een jongetje dat met honden kan praten, wil ze bereiken dat lezers op een andere manier naar dieren gaan kijken. “Het is geschreven voor dierenvrienden van alle leeftijden.” In Zuid-Spanje, waar de schrijfster woont en werkt in een dierenasiel, heeft zij inspiratie opgedaan voor dit boek. Het jongetje en de tien honden die erin voorkomen bestaan echt.

Vegetariër

Thieme nam het boek in ontvangst en las er een stukje uit voor. Kinderen kunnen veel doen om dierenleed te verzachten, meent zij. “Koop geen huisdier in een winkel, maar ga eerst eens kijken bij het dierenasiel. Verdiep je in de zorg voor een dier, voor je er een aanschaft. En je kunt natuurlijk vegetariër worden.” Volgens Margret Janssen van Dierenasiel in Almere is het zelfs nu het een rustige tijd is voor het dierenasiel, het asiel al vol. “Het zou mooi zijn als dit boek ons kan helpen meer dieren in een goed thuis te plaatsen.”
Na de overhandiging van het boek ontving het dierenasiel een grote stapel katten- en hondenvoer van Pets Place. De Hondendief wordt ook in Spaans, Engels en Duits vertaald.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto