Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Arte College komt in actie tegen aids

Algemeen

POORT - Scholieren van het Arte College beleefden dinsdag 5 oktober een wervelende show over hiv en aids. Het dance4life-tourteam verzorgde een optreden vol dans en muziek, informatie en persoonlijke verhalen. De nieuwe school aan de Oostenrijkstraat 2 komt samen met tientallen scholen in Nederland in actie.


Elke twaalf minuten komt er een nieuwe hiv-infectie bij, elk kwartier sterft iemand in de wereld aan de gevolgen van aids. Dance4life kwam naar de school met een aanstekelijke introductie om jongeren te motiveren en te inspireren om zich in de aids-problematiek te verdiepen, vooroordelen en misverstanden uit de weg te ruimen en taboes te doorbreken.
Op het Arte College, waar kunst en cultuur centraal staan, was de dance4life-drill zo geleerd en zorgde voor wat hoognodige ontspanning. Leerling Jahlisa Raymann (12) voelt zich ondanks haar prille leeftijd betrokken bij het aidsprobleem. “Het is dichterbij dan je denkt en dus goed om hier actie tegen te voeren.”
Individueel, in groepjes of met de hele school wordt de komende weken in heel Almere geld ingezameld. Dat geld gaat in december naar projecten in ontwikkelingslanden van Stop Aids Now. Docent Mandy Eggerding vraagt Almeerders de leerlingen te steunen. “Acties variëren van pizzaverkoop in de schoolkantine, zingen in een bejaardentehuis tot sleutelhangers verkopen langs deuren en op straat.”
Elke leerling die 50 euro of meer ophaalt mag op 27 november naar Ahoy in Rotterdam voor de grootse afsluiter van schools4life. Op die dag dansen duizenden scholieren uit 28 landen samen, via satellietbeelden, voor een toekomst zonder aids.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto