Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Foto-expo ‘SplitCity’De vele kanten van Almere

Algemeen

STAD CENTRUM - In D.O. Gallery, een galerie waar wisselend werk van jonge, getalenteerde Almeerse kunstenaars wordt geëxposeerd, is afgelopen vrijdag de expositie ‘SplitCity’ geopend. Deze expositie bevat veelal Almeerse foto’s van de fotografen Richard Terborg en Gerbren Kuper.


‘SplitCity’ verwijst naar de busbaan, die Almere in tweeën splitst. Maar ook naar de verdeling van de foto’s in de expositieruimte, waarbij de foto’s van Gerbren links hangen en die van Richard rechts. De foto’s zijn foto’s van de stad en portretten.
“De foto’s van Almere geeft onze visie op Almere weer”, zegt Richard. “Alle plekken die je kent in de stad, maar net iets anders, een beetje duister en donker. De foto’s hebben een soort SinCity-dark comic-uitstraling, daar verwijst de naam SplitCity ook naar.” Zoals de foto ‘Tonight we dine in hell’, gemaakt tijdens het historische festival Fantastic Almere, juli dit jaar. “Die foto heeft een dramatische lucht en een ‘armor suit’, en een kleine hint van de Almeerse skyline op de achtergrond. Ik moest denken aan de film ‘300’ met ‘Tonight we dine in hell’. Niet veel mensen zullen zo’n beeld van Almere zien.”
Op de bovenverdieping hangen portretten van beide fotografen. “Die ook een beetje met elkaar ‘clashen’, maar minder in het thema ‘SplitCity’ passen.” Zo hebben beide fotografen elkaar en zichzelf op de foto gezet op de zolder van Gerbren, tussen de computerapparatuur. Gerbren: “Dat is een beetje onze ‘nerd-serie’.”
Het werk van Gerbren en Richard is nog tot vrijdag 12 november te zien in D.O. Gallery aan de Marktmeesterstraat 18, op de derde verdieping. De galerie is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer info op www.dogallery.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto