Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Afronding in succesvol onderzoek naar reeks zedenmisdrijven Verdachte zedenmisdrijven nog steeds vast

Algemeen

ALMERE - Intensief toezicht houden in Haven en Hout is niet meer nodig. Het onderzoek naar de reeks zedenmisdrijven is nagenoeg afgerond. Dat heeft politiewoordvoerder Sven van der Burg afgelopen woensdag laten weten. Bovendien zit de verdachte, een 16-jarige jongen, nog steeds vast.


Woordvoerder van de politie Van der Burg: “Het onderzoeksteam ART 8 dat na een reeks (zeden)incidenten in Almere Haven en Almere Hout was opgestart, is nagenoeg afgerond.” Het onderzoeksteam hield op 20 juni een verdachte op heterdaad aan na een aanranding op de Hildo Kropstraat in Tussen de Vaarten.
Hij vervolgt: “Uit het tactisch- en forensisch onderzoek dat is verricht, is de betrokkenheid van de 16-jarige verdachte gebleken voor meerdere (zeden)incidenten in Almere Haven en Hout. Politie Flevoland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Almere hebben in nauwe samenwerking met elkaar en met zeer veel andere instanties met man en macht aan de zaak gewerkt.” De woordvoerder was verder ook te spreken over de betrokkenheid en bereidwilligheid van burgers. “Ze hebben meegeholpen via onder andere SMS-Alert en dat is waardevol geweest.” Ook na diverse landelijke en regionale televisie-uitzendingen stroomden er vele tips en reacties binnen bij het onderzoeksteam.

Persoonlijkheidsonderzoek

De verdachte verschijnt op donderdag 7 oktober voor de rechter in een zogenaamde ‘regie-proforma zitting’. De inhoudelijke zitting is in december gepland. De politiewoordvoerder Sven van der Burg laat weten: “De zittingen vinden achter gesloten deuren plaats omdat het in deze zaak een minderjarige verdachte betreft.” De officier van justitie heeft een persoonlijkheidsonderzoek gelast en de verdachte heeft zijn medewerking toegezegd. Na de aanhouding van de 16-jarige verdachte hebben er zich geen andere soortgelijke incidenten meer voortgedaan in Almere Haven en Almere Hout. Het intensieve toezicht in beide gebieden is teruggebracht naar normaal toezicht.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto