Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Remy Bonjasky verdedigt K1-wereldtitel

Algemeen

POLDERVLAK - Het is voor de Almeerse thaibokser Remy Bonjasky te hopen dat 5 december écht een pakjesavond wordt. In Japan staat die avond namelijk de wereldfinale K1 op het programma. Bonjasky verdedigt in Japan zijn wereldtitel, die hij daarvoor ook al twee keer won.


“Ik sta er goed voor”, zegt de Almeerder die traint bij Seconds Out in Almere Buiten. Zaterdag stapte ‘The Flying Gentleman’ op het vliegtuig naar Japan. “Ik ben in vorm, maar het is lastig om te voorspellen hoe groot mijn kansen zijn. Om de titel te winnen moet ik drie wedstrijden vechten. Het maakt dan veel uit of je in de eerste partijen de volledige wedstrijd moet uitvechten, of dat je tegenstander al in de eerste minuut K.O. gaat. Ook kan je zomaar tegen een blessure aanlopen.”
Daarbij hoopt Bonjasky op een mooiere finale dan vorig jaar, toen zijn tegenstander Badr Hari met een rode kaart wegens onsportief gedrag uit de ring werd gestuurd. “De titel is er niet minder om”, lacht Bonjasky die begin dit jaar tot ereburger van Almere werd benoemd. “Hari heeft in het verleden vaker vreemd op mij gereageerd. Ik heb overigens geen problemen met hem.”
Daar hoeft niemand aan te twijfelen, want de Almeerder staat bij vriend en vijand bekend als een sympathieke en sportieve sportman. Ook de wereldroem heeft Bonjasky geen ‘dikke nek’ bezorgd. “In Japan kan ik echt niet normaal over straat lopen. Ik ben dan ook altijd weer blij als ik in Almere terug ben.”
De verrichtingen van Bonjasky in Japan zijn via SBS6 op de televisie te volgen. “Niet live, vanwege het tijdverschil, maar wel integraal”, zegt Bonasky. “Het wordt een zwaar toernooi, want de hele wereldtop is aanwezig. Maar ik ben erg gemotiveerd. Ik wil mijn zoontjes Dean en Cassius iets laten zien.”

Uit de krant