Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bespaar honderden euro’s op kronen en bruggen

Algemeen

SCHIPHOL - Veel mensen geven onnodig veel geld aan kronen en bruggen in hun gebit. Bij de tandheelkundige kliniek Dental Care International (DCI) kost een kroon of brugdeel slechts 348 euro.

“Vaak brengen tandartsen het dubbele bedrag in rekening”, zegt directeur/tandarts Rob van Oers van DCI. “Bij ons kan dus al snel voor honderden euro’s bespaard worden. Kwalitatief doen wij niet onder voor andere kronen en bruggen. Sterker, onze kronen en bruggen voldoen aan de allerstrengste kwaliteitseisen. Onze kronen en bruggen worden gemaakt van zirkoniumoxide”, legt Van Oers uit. “Dat is een vol keramisch materiaal dat geen metaal bevat en met geweldig esthetische eigenschappen. De kroon van de toekomst.’’
Bij DCI kan deze kroon voor een laag tarief van 348 euro per kroon of brugdeel worden aangeboden. “Dat komt omdat wij bij laboratoria een groot inkoopvolume hebben. Een enkele tandarts bestelt wellicht één of twee kronen per week. Wij tientallen. Wij kopen daardoor veel voordeliger in.” Wie bij de verzekering een (aanvullend) pakket voor tandheelkunde heeft krijgt, net als bij de tandarts of het tandlaboratorium, een flink deel van de kosten ook nog eens terug.
DCI geeft 5 jaar garantie op het materiaal. “Onder het motto ‘geen goedkope kronen maar goede kronen goedkoop’, zegt Van Oers. “Daar waar elders tenminste 600 tot 1000 euro voor dergelijke kronen wordt gevraagd. Vaak vragen patiënten niet verder. En de tandarts zal het ook niet zelf voorstellen. Een kroon of brugdeel levert hem veel geld op. Dat geld kan de patiënt eenvoudig zelf besparen. “Zo heeft DCI al voor menig patiënt weer een stralende lach en een perfect functionerend gebit kunnen zorgen”, aldus de trotse directeur.

Dental Care International

Schiphol Boulevard 309 - WTC D 11
0800-3224776
1118 BJ SCHIPHOL AIRPORT
www.dentalcareinternational.nl

Uit de krant