Afbeelding
Almere DEZE WEEK

“Richt onze woonkamer mee in!”

Algemeen

POORT - “Help ons onze woonkamer mee in te richten!”, zegt Birgit Offerman. De 21-jarige Almeerse wil samen met vijftien andere gehandicapte jongeren volgend jaar een appartementencomplex aan de Europalaan betrekken. Ze zoeken echter nog sponsoren voor hun gezamenlijke woonkamer.


Voor deze nieuwbouw richtten de ouders van de jongeren met een aangeboren handicap de Stichting WoonMere op om een kleinschalige woongroep te kunnen realiseren. Secretaris is de vader van Birgit, Paul Offerman. “De Alliantie Flevoland heeft ons geholpen dit op te zetten. Daar zijn we heel erg blij mee.”
Tanja Copal, communicatie-adviseur van de Alliantie beaamt dat deze een groot deel van dit project voorgefinancierd heef. “De appartementen worden geheel op maat gebouwd. We houden voortdurend overleg met de toekomstige bewoners. Over de indeling, de voorzieningen en de inrichting van het complex. Zo beslissen zij bijvoorbeeld zelf hoe de toekomstige gezamenlijke keuken eruit moet zien en overleggen dat met ons.”
Birgit Offerman is heel enthousiast over haar toekomstige woonruimte: “We kijken er allemaal enorm naar uit! De vierde etage zit er al op en binnenkort bereiken we het hoogste punt.” Eén onderwerp houdt hen wel bezig: de financiën voor de gezamenlijke woonkamer. Birgit: “Daar zoeken we nog sponsoren voor!” Paul knikt: “Alle spullen moeten tegen een stootje kunnen, duurzaam zijn. En aangezien alle jongeren van een Wajong-uitkering moeten rondkomen… Je begrijpt dat het dan lastig is om geld bijeen te krijgen voor bijvoorbeeld de rolstoelvaste vloerbedekking.”

Club van 100

WoonMere heeft de totale inrichting van de huiskamer en de keuken geraamd op zo’n dertigduizend euro. Paul: “Het is een hoop geld, maar we willen niet na een jaar gebruik alles moeten vervangen. En duurzame spullen kosten nu eenmaal meer, zeker als alles zo intensief gebruikt wordt.” Daarom is de Almeerse stichting een actie begonnen om sponsoren te werven. Paul: “Iedere Almeerder kan lid worden van de Club van 100 en daarmee een bijdrage doneren, zodat Birgit en alle andere jongeren straks kunnen genieten van hun gezamenlijke keuken en woonkamer.”
Almeerders zouden ook via de actie van de Telefoongids/GoudenGids WoonMere kunnen nomineren als goed doel. Zie elders het artikel in Almere DEZE WEEK of kijk in de gids zelf die deze week op de mat valt.
Voor meer informatie: www.woonmere.nl of www.de-alliantie.nl.

[IN KADER]
Aan de Europalaan in Almere Poort verrijst een woon- en leefcomplex met 32 appartementen. Zestien daarvan zijn bestemd voor jongeren met een lichamelijke of meervoudige handicap en worden straks gehuurd door de Stichting WoonMere. De andere helft is voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en worden gehuurd door Contour Interact.
Afbeelding

Uit de krant