Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse tandarts wederom naar Afrika”Ze staan in lange rijen voor mijn truck”

Algemeen

ALMERE - De Almeerse tandarts Wouter Vriesman van Well-Dent tandzorg aan de Koetsierbaan 315, vertrekt binnenkort weer met een speciale truck naar Afrika om in Marokko gratis tandheelkundige hulp te geven. De tandarts levert op die manier vanuit zijn vak een belangeloze bijdrage aan het welzijn van kinderen.


“Ieder jaar reis ik met mijn speciaal omgebouwde truck naar Afrika”, zegt Vriesman die daarvoor de stichting ‘Dental Care Everywhere’ oprichtte. “Dan loop ik vaak een kroeg in. Als er dan een bewoner naar me lacht, dan denk ik direct ‘die kan wel wat aan zijn gebit doen’. De bewoners doen er graag aan mee. Binnen de kortste keren staat er een lange rij van tachtig mensen voor mijn truck. Dat is wel eens lastig omdat ik na twintig behandelingen écht moet stoppen. Maar ze willen dolgraag.”
Twee jaar geleden begon de Almeerse tandarts met zijn truckreizen. “Ik heb een goed inkomen. Dat kun je ervoor kiezen om nóg luxueuzer te leven, of iets nuttigs te gaan doen voor anderen. Ik heb voor dat laatste gekozen. Ik ga jaarlijks drie weken naar Afrika. Eigenlijk wil ik dieper het continent in, maar in drie weken kom je niet zo heel erg ver, natuurlijk. Volgend jaar vier ik mijn vijftigste verjaardag en probeer ik er een half jaar te blijven.”

Marrakesh

Vorig jaar reisde Vriesman met zijn truck naar de Marokkaanse stad Marrakesh, waar hij kinderen van twee weeshuizen hielp. “Dit jaar ga ik daar op de terugweg opnieuw naar toe voor controle. Ik krijg regelmatig e-mails uit Marokko waarin ze vragen wanneer ik weer langskom.”
Vriesman is blij dat hij weer kan terugkeren naar Marokko. “Regelmatige controle is noodzakelijk. Ik wil uiteindelijk naar een situatie toe waarbij ik de truck na twee weken niet terug naar Almere hoef te rijden. Het mooiste zou zijn als meerdere tandartsen zich aansloten bij mijn organisatie, zodat een collega de truck vanaf dat moment weer een stukje verder rijdt en ook kinderen gaat helpen. Dat het een soort estafette wordt.”

Uit de krant