De pergola met zonnepanelen bij het Lumièrestrand. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De pergola met zonnepanelen bij het Lumièrestrand. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Zonnepanelen zorgen voor verlichting Weerwaterbrug

Algemeen

FILMWIJK - Bij de aanlanding van de Weerwaterbrug bij het Lumièrestrand in Filmwijk staat een pergola met daarop zonnepanelen. Structon heeft deze geplaatst ten behoeve van de verlichting op de brug. Het idee is om onder de pergola twee Weerwaterbanken te plaatsen zodat het ook een echte zitplek wordt. 

De weerwaterbrug verbindt inmiddels de Floriade met het Lumièrestrand. Ook de aansluiting met het rondje Weerwater is inmiddels geasfalteerd.

Bij het vormgeven van de brug hebben heeft de ontwerper zich laten inspireren door de natuur en haar vloeiende vormen. Dit is herkenbaar in het slingerende brugtracé, de elegante brugdekconstructie en de sierlijke pijlers. Zo zijn de Growing Green Cities thema’s van Voeden, Vergroening, Gezondheid en Energieproductie met markante verblijfsplekken geïntegreerd in de brug. De balustrade doet in vorm denken aan rietstengels terwijl de bamboe zitelementen worden verrijk met een mix van grassoorten en koolzaadbloemen.
De verwachting is dat de brug medio september 2021 klaar is. Voor de opening van de brug komt de straatnaamcommissie met een naam voor de brug die bedoeld is voor fietsers en wandelaars. Wanneer de brug wordt opengesteld is nog onduidelijk.

Uit de krant