Jergé Hoefdraad is dinsdagochtend aan zijn verwoningen overleden. (Foto: Almerecity.nl)
Jergé Hoefdraad is dinsdagochtend aan zijn verwoningen overleden. (Foto: Almerecity.nl)

Voormalig Almere City FC speler Jergé Hoefdraad overleden

Algemeen

ALMERE- Oud- Almere City FC speler Jergé Hoefdraad is dinsdagochtend 3 augustus overleden aan zijn verwondingen. Op maandag maakte de politie nog excuses omdat ten onrechte gemeld werd dat Hoefdraad overleden was, terwijl de Amsterdammer op dat moment nog in kritieke toestand in het ziekenhuis lag. Nu meldt de politie dat Hoefdraad vandaag is overleden. Ook is er inmiddels een verdachte aangehouden. 

Hoefdraad werd afgelopen zondag neergeschoten op een feest in Amsterdam en raakte daarbij ernstig gewond. Vermoed wordt dat hij een ruzie wilde sussen. De Amsterdammer begon zijn loopbaan bij Ajax en voetbalde vervolgens ook voor RKC Waalwijk, Almere City FC, Telstar en Cambuur. 

Verdachte

Inmiddels is er ook een verdachte aangehouden. Dankzij getuigenverklaringen en een goed signalement ging het vizier naar een verdachte richting België. Met hulp van de Belgische politie en medewerking van de Belgische justitie werd de identiteit en de verblijfplaats van de verdachte bekend. De verdachte, een 34-jarige man, werd door Belgische politiemensen vlakbij de grens met Nederland aangehouden en zit inmiddels in hechtenis.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto