De Groene Kathedraal. (Foto: Vincent Wigbels)
De Groene Kathedraal. (Foto: Vincent Wigbels)

Groene Kathedraal favoriete buitenkunstwerk in Midden-Nederland

Algemeen

ALMERE - De Groene Kathedraal, het kunstwerk dat met Italiaanse populieren de plattegrond van de Kathedraal van Reims uitbeeldt, is gekozen tot het favoriete buitenkunstwerk in Midden-Nederland. Dat is zondag bekendgemaakt in het radioprogramma van KRO-NCRV De Ochtend van 4.

Nederlanders blijven deze vakantie vaker in eigen land en daar is veel moois te zien. Daarom organiseert KRO-NCRV’s De Ochtend van 4 op NPO Radio 4 deze zomer de verkiezing van het mooiste buitenkunstwerk in Nederland. Elke week komt een andere regio aan bod. Luisteraars kunnen hun favoriete buitenkunstwerk uit die regio aandragen. Dat kan van alles zijn: beelden, street art, muurschilderingen, rotondekunstwerken of landschapskunst.

Afgelopen week stond buitenkunst uit Flevoland en Utrecht centraal. Luisteraars konden kiezen uit twaalf werken, allemaal aanbevolen door een luisteraar. Het kunstwerk De Groene Kathedraal van Marinus Boezem kreeg de meeste stemmen. Door middel van Italiaanse populieren heeft de kunstenaar de plattegrond van de Kathedraal van Reims uitgebeeld. Het kunstwerk werd aangedragen door Marten Tilstra: “Als je zo door die mooie kathedraal loopt, dan voel je je als mens nietig. Het is enorm groot en massief. Tegelijkertijd is het ook rustgevend, want het is een en al natuur.” 

Met regio midden is nu heel Nederland aan bod geweest. De vijf regionale winnaars strijden vanaf maandag 16 augustus met elkaar om de titel ‘meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland.’ Luisteraars geven de uiteindelijke stem. Op zondag 22 augustus wordt de winnaar bekend tijdens De Ochtend van 4 en weten we welk kunstwerk het meest geliefd is in Nederland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto