(Illustratie: Oksana Arakcheyeva)
(Illustratie: Oksana Arakcheyeva)

Almeerse violiste laat kinderen met luisterboek kennismaken met klassieke muziek

Algemeen

ALMERE - De Almeerse violiste Vera Laporeva werkt aan een muzikaal lees- en luisterboek voor kinderen. Met ‘De avonturen van een rossig jongetje’ wil zij kinderen vanaf 6 jaar kennis laten maken met klassieke muziek. Om het project te kunnen realiseren is zij een crowdfunding gestart op Voordekunst.nl.

Laporeva is als violiste meer dan 25 jaar werkzaam bij het internationaal bekende Erasmus Trio en werkt al meer dan 16 jaar bij het befaamde Metropole Orkest. Zij is zelf moeder van twee prachtige rossige jongetjes. “Als dochter van twee musici groeide ik op met muziek. Dankzij de muziek heb ik vrienden voor het leven gemaakt, heb ik mijn man pianist Thomas Herrmann leren kennen, heb ik waanzinnige reizen meegemaakt en mocht ik met wereldsterren optreden”, vertelt zij. “Ook mijn eigen kinderen groeien op met muziek en dit zou ik alle kinderen van harte gunnen.” Met haar lees- en luisterboek wil zij jonge kinderen vanaf 6 jaar kennis laten maken met klassieke muziek. 

Verhalen en muziekfragmenten

Het lees- en luisterboek bestaat uit 16 verhalen. De hoofdpersonages Tom, het rossige jongetje en zijn teckeltje Tata maken van alles mee. De alledaagse dingen zoals naar school gaan en voor het eerst verliefd worden, maar ook bijzondere gebeurtenissen zoals de repetitie van een groot orkest bijwonen, naar het concert gaan en iemands leven redden. 

Alle verhalen zijn omlijst met muziekfragmenten, die de inhoud van de verhalen weerspiegelen en speciaal voor dit project geschreven zijn. Daarnaast gebruik ik ook bestaande opnames van het Metropole Orkest en klassieke componisten zoals Händel, Beethoven en Saint-Saëns. Verteller is Almeerder Hans van den Boom en de illustraties zijn gemaakt door Oksana Arakcheyeva. Verder werken mee: George Sosnovski (componist), Thomas Herrmann (pianist) en Frans de Rond: (productie). 

Crowdfunding

Om het project te kunnen realiseren is Laporeva een crowdfunding gestart op Voordekunst.nl. “Hoewel de verteller, de componist, de pianist en ikzelf met veel enthousiasme en liefde voor het vak belangeloos aan dit project meewerken, zijn er toch veel kosten verbonden aan de opnames van de muziek en de tekst, de studio, de montage, de illustraties, de redactie, de vormgeving, de druk van het leesboek en het persen van het luisterboek”, aldus de initiatiefneemster. “Ik hoop dat veel kinderen, en hun ouders, straks met veel plezier het boek zullen lezen en beluisteren en de klassieke muziek en jazz zullen gaan ontdekken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto