(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Buurtschuur voor Buurtschap Zuid in Nobelhorst

Algemeen

NOBELHORST – Wethouder Maaike Veeningen heeft zaterdag de nieuwe buurtschuur van het Buurtschap Zuid in Nobelhorst officieel geopend. Buurtbewoners en ondernemers hebben nu een plek waar zij elkaar fysiek kunnen ontmoeten en waar activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Nobelhorst telt inmiddels vier verschillende buurtschappen. Elk buurschap krijgt een eigen buurtkavel van circa 1000 vierkante meter, waar zij zelf invulling aan mogen geven. Het Buurtschap Zuid bestaat uit de buurten Het Eiland, De Houtzagerij, De Boswachterij en Het Landgoed. 

Eigen buurthuis

“Vanaf de officiële oprichting van het Buurtschap Nobelhorst Zuid in januari 2017 heeft de vereniging een flinke groei doorgemaakt. Dit zowel in de oprichting en organisatie van de vereniging zelf, als in het aantal leden dat in de afgelopen jaren hun huis heeft mogen betrekken in één van de vier velden van ons buurtschap”, vertelt Jeffrey Kruiskamp, voorzitter van de vereniging. “De buurtschap heeft nu als klap op de vuurpijl ook haar eigen buurthuis; Buurtschuur Zuid. Dit bijzondere moment wilden wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.”

Daarom was er zaterdag een dag vol activiteiten gepland voor de leden in en om de nieuwe buurtschuur (met inachtneming van de coronaregels). Voor de kinderen waren er onder andere oud-Hollandse spelletjes en schminken. Voor de oudere jeugd waren een tafelvoetbal- en tafeltennis- en supwedstrijd georganiseerd. Verder waren er feestelijke hapjes en stond er een baristakar voor warme dranken en zorgde een dj voor een feestelijke sfeer.

(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto