Wethouder Roelie Bosch onthulde vorig jaar het Walk of Peace-kunstwerk bij de boom van het Leger des Heils in Het Luierpark. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Wethouder Roelie Bosch onthulde vorig jaar het Walk of Peace-kunstwerk bij de boom van het Leger des Heils in Het Luierpark. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Walk of Peace: ceremonie in Luierpark en wandelroutes in vier stadsdelen

Algemeen

ALMERE - Het bestuur van de stichting Het Luierpark heeft besloten jaarlijks een korte ceremonie te houden op de landelijke dag van de Walk of Peace, de afsluiting van de Week van de Vrede. Zaterdag 25 september wordt om 13.00 uur de Vredesvlag gehesen bij het Walk of Peace-kunstwerk dat vorig jaar is onthuld bij de boom van het Leger des Heils. Een week later, op zaterdag 2 oktober, vindt in Almere de Walk of Peace plaats, met vier verschillende routes door Almere. 

De Walk of Peace 2021 hoort eigenlijk bij de evenementen die net als het Uitfestival Almere niet kunnen plaatsvinden. Toch heeft organisator Stichting InnerCircle een alternatief gevonden dat de wandeling mogelijk maakt. Zo is er niet één enkele Walk of Peace route dit jaar. Er is een route in Almere Buiten, Almere Stad, Almere Haven en Almere Poort. Meer dan veertig Almeerse organisaties hebben zich op  www.walkofpeacealmere.nl langs de routes verbonden om de wandelaars op 2 oktober te aan te moedigen, te entertainen, stof tot nadenken te bieden bij een kopje koffie of gewoon een kijkje in de keuken te bieden. Overal is iets te doen. 

Google Maps-route

Wandelaars doen mee zodra zij een Google Maps-route starten en een route lopen. Dat kan zelfstandig, met buren, met een vereniging of lekker met de hond. Deelnemers kunnen op social media via je #metersvoorvrede weten dat ze meelopen. Dat kan de volledige route zijn, maar dat hoeft niet. Met een locatieverslag via Easy FM, te beluisteren via SoundCloud en de website, worden luisteraars op de hoogte gebracht van wat er elders in de stad op de routes gebeurt. 

Wandelmaatjes gezocht

Walk of Peace 2021 is ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Rolstoelers kunnen gewoon een stukje route uitzoeken dat ze bevalt en meedoen. Maar niet iedereen kan zelfstandig meedoen. Denk aan mensen met een visuele beperking, of andere handicaps die het moeilijker maken om in de buitenlucht deel te nemen. Daarom worden voor 2 oktober wandelmaatjes gezocht. Wie wil meelopen als wandelmaatje kan zich aanmelden via walkofpeace@innercircle.nl en samen met de VMCA wordt dan voor een match gezorgd.

Vredesboom met bankje

Buurthuiskamer Bij Bosshardt aan de Moskoustraat 18 in Almere Buiten zal een vredesboom op bijzondere wijze aan Walk of Peace 2021 verbinden. Wandelaars zijn welkom van 11.00 uur tot 16.00 uur om het resultaat van vele uren handarbeid te bewonderen.

Fontein van Vrede

Wandelaars hebben tijdens de Walk of Peace 2021 de mogelijkheid om een boodschap op een steentje te schrijven. Hoe dat werkt is beschreven op de website www.walkofpeacealmere.nl. Alle steentjes worden samengebracht door de scouting bij het Huis van Vrede aan de Amsterdamweg in Almere Stad. Daar worden ze verwerkt in een Fontein van Vrede in de openbare tuin van de organisatie. Vorig jaar werd in het Luierpark al een kunstwerk onthuld dat was gemaakt met steentjes van de Walk of Peace van het jaar ervoor.

De Walk of Peace 2021 wordt geopend om 10.30 uur in de Goede Rede in Almere Haven en afgesloten om 16.00 uur in Huis van Vrede in de Stedenwijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto