Deze rommel werd ondermeer uit de grachten in Stedenwijk gehaald. (Foto: aangeleverd)
Deze rommel werd ondermeer uit de grachten in Stedenwijk gehaald. (Foto: aangeleverd)

Kilo’s afval opgehaald in Stedenwijk bij World Clean Up Day

Algemeen

Kilo’s afval opgehaald in Stedenwijk bij World Clean Up Day

STEDENWIJK - Bij de Breukelengrachtbrug, op het ’s Hertogenboschplein en in de Veldhoek in Stedenwijk-Zuid hebben vrijwilligers op de World Clean Up Day 2021 vele kilo’s afval verzameld en vervolgens afgevoerd door de stadsreiniging.

Door initiatief van Buren met Elkaar van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen ontstond er een samenwerking tussen “Buren met Elkaar”, ’t Groene hart’, Hannie Schaft scoutinggroep, supvereniging Supfinity en stadsreiniging.

Wethouder Roelie Bosch bracht een bezoek aan de actie. Ze liet zich informeren over de werkzaamheden van verschillende werkgroepen van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen. Een belangrijke bijdrage werd ook geleverd door Haddock Watersport Almere die belangeloos sups en kano’s leverde, zodat niet alleen zwerfvuil van straat, maar ook uit de grachten verzameld kon worden.

Dat je nooit te oud bent om iets bij te dragen aan een schone buurt, bewees Thijs Willenstijn die met zijn 80 jaar vrolijk in de kano stapte om de gracht schoon te maken, zeker 15 kilo vuil uit de gracht haalde en ’s middags ook nog zijn eigen straat heeft opgeruimd.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto