(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Partij voor de Dieren protesteert tegen bomenkap Westerdreef

Algemeen

HAVEN - De Partij voor de Dieren protesteerde woensdag met spandoeken tegen de aangekondigde bomenkap langs de Westerdreef in Haven.

Het college van burgemeester en wethouders wil een groot deel van de bomen langs de dreef kappen. De Partij voor de Dieren heeft zich hier al eerder tegen verzet. “Vorig jaar lukte het om aanvullend onderzoek te laten uitvoeren naar de staat van de bomen, waaruit bleek dat lang niet alle bomen gevaar zouden opleveren voor de veiligheid”, aldus fractievoorzitter Jesse Luijendijk.

“De Partij voor de Dieren vindt het onverteerbaar dat deze monumentale groene dreef gaat veranderen in een kaalslag. Dit omdat hooguit een heel klein deel van de bomen instabiel zouden kunnen zijn. Dat is echt volkomen disproportioneel en totaal onnodig.”

De fractie pleit ook voor behoud van de beplanting die om de bomen heen groeit. “Ook deze is van groot belang voor de ecologie en de belevingswaarde. Als er al een deel van de bomen gekapt moet worden, wil de Partij voor de Dieren voorkomen dat ook die beplanting sneuvelt. Daarvoor komen we met een voorstel naar de raad.”

Donderdagavond wordt de voorgenomen kap besproken in de gemeenteraad van Almere. Eerst zullen inwoners van de stad de kans krijgen om over dit onderwerp te spreken, daarna de politieke partijen.  

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto