Talymara en haar danspartner Sorviënsky. (Foto: Talpa Entertainment Productions)
Talymara en haar danspartner Sorviënsky. (Foto: Talpa Entertainment Productions)

Almeerse Talymara doet mee aan 50 uur durende dansmarathon voor Longfonds

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Talymara doet deze week mee aan de VriendenLoterij Dansmarathon voor  Longfonds. Samen met haar danspartner Sorviënsky is zij al weken hard aan het trainen. In totaal doen er 100 koppels mee aan deze 50 uur durende dansmarathon die plaatsvindt van 14 tot en met 16 oktober. Het dansspektakel wordt live uitgezonden op SBS6. 

Het koppel dat het langst blijft dansen, wint de hoofdprijs van 100.000 euro. Maar de koppels dansen daarnaast ook om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en om fondsen te werven voor een medische doorbraak van het Longfonds: de mini-long. Hiermee kunnen beschadigde longen in de toekomst weer gezond worden gemaakt. 

Onder de deelnemende danskoppels bevinden zich meerdere koppels uit Flevoland, waaronder Talymara en Sorviënsky. Zij hebben elkaar dit jaar ontmoet tijdens het maken van een videoclip. “Ik dans heel graag en maak ook regelmatig TikTok-filmpjes waarin ik dans. Een Facebookvriend vroeg me daarom of deze Dansmarathon iets voor mij was”, vertelt Talymara. Zij moest meteen aan Sorviënsky denken toen zij hiervoor een danspartner zocht. “Mijn eigen man krijg ik niet zo ver”, lacht zij. Het koppel is flink aan het trainen geslagen, vooral om hun uithoudingsvermogen te vergroten. 

Stichting Kurason Humilde

“We gaan echt voor de winst, dus dat betekent dat we het 50 uur moeten zien vol te houden”, aldus Talymara. De geldprijs zou dan gaan naar de stichting die Talymara samen met haar zussen en broer heeft opgericht: Kurason Humilde (nederig hart). 

“Onze stichting biedt hulp op allerlei terreinen aan minder bedeelde gezinnen met kinderen en jongeren tussen 6 en 21 jaar”, vertelt zij. “Wij willen deze jongeren de kans en ruimte bieden om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen, zodat ze kunnen worden wie ze willen zijn. Wij bieden ondersteuning op sociaal-maatschappelijk vlak, maar er is ook behoefte aan informatie op het gebied van onderwijs en financiële ondersteuning.” Met de geldprijs zou de stichting nog meer kinderen en jongeren en hun gezinnen kunnen helpen. Kijk voor meer informatie over de stichting op https://kurason-humilde.nl.

Vrij ademen

Daarnaast vindt Talymara het mooi om met haar deelname ook Longfonds te steunen. De Almeerse heeft zelf astmatische klachten en is allergisch voor stof, waar ze benauwd van wordt. Daarom dansen Talymara en Sorviënsky voor een wereld waarin iedereen vrij kan ademen. Dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. 

Zo’n 1,2 miljoen Nederlanders hebben longproblemen. De helft hiervan, bijna 600.000 Nederlanders, heeft onherstelbaar beschadigde longen. Tijdens De Dansmarathon en in de weken voorafgaand aan het programma gaat minimaal 40 procent van ieder verkocht lot van de VriendenLoterij naar Longfonds, zodat zij verder kunnen met de ontwikkeling van de mini-long.

Uit de krant