Het is niet altijd meer nodig naar het Flevoziekenhuis te gaan (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het is niet altijd meer nodig naar het Flevoziekenhuis te gaan (Foto: Almere DEZE WEEK)

Meekijkconsult helpt cliënt, huisarts en specialist

Algemeen

ALMERE – Voortaan is het voor Almeerders met niet-spoedeisende medisch-specialistische vragen niet altijd meer nodig om naar het Flevoziekenhuis te gaan. Artsen van het ziekenhuis kunnen via een ‘meekijkconsult’ meekijken met alle huisartsen in de stad en zo vaker onder behandeling blijven bij hun eigen huisarts. 

De meekijkconsulten zijn in 2020 gestart en de ervaringen van patiënten, medisch specialisten en huisartsen zijn positief. Nieuw is dat ook de vakgroepen Urologie en Anesthesie van het Flevoziekenhuis zijn aangesloten en dat betekent dat álle niet-acute specialismen hier nu aan meewerken. De Spoedeisende hulp (SEH) en Intensive care zijn vanwege hun acute zorgfunctie uitgezonderd. 

Juiste zorg

Chirurg Laurens Huisman: “Dit is een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek tegen lagere kosten. Met het meekijkconsult kan de huisarts, die hoofdbehandelaar blijft, een vermoeden laten bevestigen of advies inwinnen over te nemen vervolgstappen in de behandeling van zijn of haar patiënt. Het antwoord van de medisch specialist volgt meestal binnen één dag, maar uiterlijk binnen drie dagen.” 

Tijd, energie en geld

Huisarts Dennis Mulder is ook enthousiast: “De patiënt blijft bij mij in het gezondheidscentrum onder behandeling en doorverwijzen is dankzij het meekijkconsult niet altijd meer nodig. Dat scheelt mijn patiënt een hoop tijd, energie én geld. Dit laatste omdat het eigen risico niet wordt aangesproken. Voor mij als huisarts biedt het voordelen omdat het prettig is om direct feedback van de specialist te krijgen. Maar zeker onze patiënten ervaren de voordelen van het meekijkconsult.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto