Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma vertelde de leerlingen over haar werk. (Foto: aangeleverd)
Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma vertelde de leerlingen over haar werk. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen De Lettertuin stuk wijzer over verschillende beroepen

Algemeen

BUITEN - Wat wil je later worden? Deze vraag staat deze weken centraal bij de leerlingen van KBS De Lettertuin. Wat kun je allemaal worden en welke talenten heb je dan nodig? Om dit uit te zoeken nodigde de school verschillende gemotiveerde gastsprekers uit om te vertellen over hun beroep. 

Zo sprak oud-burgemeester Annemarie Jorritsma over haar beroep en legde de wijkagent van Almere-Buiten uit wat haar werkt inhoudt. Jörgen Raymann wist de leerlingen te motiveren tijdens zijn bezoek op school en een makelaar vertelde in de groepen wat er allemaal gebeurt als je een huis koopt.

Kinderboekenschrijfsters

Tijdens de Kinderboekenweek kwamen ook twee kinderboekenschrijfsters langs. Jennifer Weerman kwam op bezoek in groep 1 t/m 4 en heeft voorgelezen uit haar boek: Keuteltje voelt zich anders. Groep 5 t/m 8 kreeg bezoek van de schrijfster Annemiek Steur. Zij heeft verteld over het beroep van schrijfster en voorgelezen uit het eerste boek van haar Jonas Dubelaar-serie.

De kinderen van KBS De Lettertuin zijn met hulp van deze bijzondere bezoekers een stuk wijzer geworden over de verschillende beroepen, geven elkaar de gemotiveerde ‘high five’ die ze hebben geleerd van Jörgen Raymann en kunnen verder dromen over wat ze later willen worden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto