Franc Weerwind leent het eerste boek uit aan een OVC-leerling (Foto: aangeleverd)
Franc Weerwind leent het eerste boek uit aan een OVC-leerling (Foto: aangeleverd)

Nieuwe mediatheek voor Oostvaarders College

Algemeen

BOUWMEESTERBUURT - De nieuwe mediatheek van het Oostvaarders College is vrijdag feestelijk in gebruik genomen. Franc Weerwind, burgemeester van Almere, leende het eerste boek uit aan een leerling en sprak over het belang van lezen in de ontwikkeling van jonge mensen.

Annerie Brenninkmeijer, directeur van de openbare bibliotheek (denieuwebibliotheek) gaf aan dat het OVC pas de derde school in Almere is die een koeriersdienst met de bibliotheek heeft geregeld en roemde daarmee de voortvarendheid van rector Mark Manders. Drie keer per week worden materialen van de bibliotheek naar school gebracht en weer geretourneerd. De materialen van de mediatheek zijn ook te lenen en in te leveren bij alle filialen van de bibliotheek in Flevoland. De mediatheek op school heeft een kleine vaste collectie van materialen, maar krijgt daarnaast twee keer per jaar een wisselcollectie van honderd boeken van de bibliotheek.

Stiltetafels

In de mediatheek van het Oostvaarders College zijn tal van gezellige hoeken gemaakt waar leerlingen tijdens de schooldag tot rust kunnen komen met een zelfgekozen boek. Ook zijn er stiltetafels en vaste computers waar geconcentreerd gewerkt kan worden aan schoolopdrachten. Het OVC werkt daarmee aan een fijne, moderne leeromgeving. De begane grond en eerste verdieping zijn onlangs al helemaal vernieuwd. Volgend schooljaar zal de hele school klaar zijn.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto