Wethouder Maaike Veeningen zet het zandtransport voor het stadsstrand aan. (Foto: Fred Rotgans)
Wethouder Maaike Veeningen zet het zandtransport voor het stadsstrand aan. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Eerste zand voor stadsstrand Esplanade gestort

Algemeen

STAD CENTRUM - De aanleg van het toekomstige stadsstrand bij de Esplanade aan het Weerwater is gestart. “Dit wordt straks echt een superleuke plek”, sprak wethouder Maaike Veeningen, die de symbolische aftrap verrichtte voor het storten van het eerste zand.

Het zand wordt door Strukton getransporteerd vanaf het bouwterrein aan het einde van de Wandellaan, tussen de Esplanade en het Flevoziekenhuis. De damwanden die het zand op z’n plaats moeten houden zijn al eerder aangebracht. Wethouder Veeningen stelde donderdagmiddag de transportband in werking, waarna het eerste zand voor het strand werd gestort.

Het stadsstrand is onderdeel van fase 2 van de aanpak van de Esplanade. “In de eerste fase hebben we de Esplanade al heringericht en vergroend en er wordt veel gebruik gemaakt van het vernieuwde plein”, aldus Veeningen. “Nu komt daar dus ook een stadsstrand met horecapaviljoen bij.”

Horecapaviljoen

De bouw van het toekomstige horecapaviljoen Strand 22 is al vergevorderd. Het paviljoen heeft grote raampartijen die uitzicht bieden over het toekomstige strand en het Weerwater. “Iedereen kan hier straks in een ongedwongen sfeer genieten van een hapje en een drankje”, vertelt eigenaar Martin Ort. “Er komt ook een uitgifteloket waar strandgasten straks een ijsje of een snack kunnen halen en er komen aparte toiletten en douches voor strandgasten achter in de zaak.”

Het strand moet in maart klaar zijn voor gebruik. Wanneer het zand goed is ingeklonken, worden er ook nog bomen geplaatst. Verder volgt begin 2022 de aanleg van aanlegsteigers voor de watertaxi naar de Floriade Expo. Zie hieronder een impressie:



Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto