Afbeelding

BonteHond zoekt kinderen voor podcast

Algemeen

ALMERE - BonteHond maakt naast theatervoorstellingen ook videoseries, boeken en podcasts. Het eerste podcast-seizoen was een groot succes. Daarom is BonteHond druk bezig met seizoen twee en daarvoor worden weer Almeerse kinderen gezocht.

De opnames vinden plaats op zaterdag 27 november bij de Voetnoot in Almere Centrum. De kinderen worden begeleid door jeugdtheatermakers. 

Interview rubriek (6+)

In deze rubriek interviewen kinderen elkaar over het betreffende thema. Ze vertellen dus niet alleen hun eigen verhaal maar interviewen dus ook iemand anders over hun verhaal. Kinderen die het leuk vinden en durven vragen te stellen.  

Thema Missen: 

Kinderen die huisdieren missen, kinderen die oude klasgenoten missen wegens verhuizing, kinderen die hun opa en oma missen.

Thema Angst:

Kinderen nergens bang voor zijn, een kind dat een gevaarlijk sport beoefent, een kind met een ‘eng’ huisdier als spin of slang.

Thema De Wereld Redden:

Kinderen die troep op straat opruimen (of iets anders doen voor een beter klimaat), een kind dat bewust vegetarisch is terwijl ouders dat niet zijn, een kind dat opgroeit in zelfvoorzienend gezin.

Thema Straf:

Dit interview wil BonteHond als enige graag laten plaatsvinden tussen een volwassene en kind. Een kind dat altijd straf krijgt thuis en/of op school, een leerkracht over straffen die vroeger werden uitgedeeld en hoe dat nu gaat.

Filosofie rubriek (8+)

In deze rubriek gaan 4 kinderen in gesprek over de bovengenoemde thema’s. Ze praten met elkaar over moeilijke onderwerpen, en beantwoorden vragen als: Wat is missen? Hoe kom je van angst af? Zijn verrassingen altijd leuk? Hoe redden we de wereld? Heeft straf zin?

Mail voor meer informatie of aanmelden naar lisa@bontehond.net.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto