Afbeelding

Flevo Campus creëert ontmoetingsplek in Almere Centrum

Algemeen

Flevo Campus trekt vanaf 1 maart 2022 in een winkelpand middenin Almere Centrum. Directeur Lenno Munnikes nam vorige week de sleutels in ontvangst. Hiermee gaat een grote wens van Flevo Campus in vervulling: een ontmoetingsplek in het midden van de stad.

Het pand ligt aan de ‘Groene Loper’, de route die tijdens de Floriade van het centraal station, langs het Weerwater naar het Floriadeterrein zal leiden. De drie pijlers van Flevo Campus – onderzoek, onderwijs en ondernemerschap – vormen de kern van de activiteiten die in het pand zullen plaatsvinden. 

Wekelijks activiteiten

Om invulling te kunnen geven aan hoe de stad van de toekomst eruit moet komen te zien, is volgens Flevo Campus de inbreng van Almeerders essentieel. ‘Passanten kunnen in het pand altijd participeren in lopende onderzoeken en projecten’, zo is te lezen in een nieuwsbericht van Flevo Campus. ‘Daarnaast zullen er wekelijks allerlei activiteiten worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen uit Almere, denk aan workshops, lezingen, filmvertoningen en een open podium.’ 

Volkskantine

Ook biedt Flevo Campus ondernemers de mogelijkheid om hun plannen in de praktijk te brengen. Zo zal in de weekenden de eerste vestiging van de Volkskantine haar deuren openen, een initiatief van Floris Visser van stichting Public Food. Met de Volkskantine wil Visser een nieuwe publieke voorziening voor gezonder eten bewerkstelligen. Hoe dit er precies uit ziet heeft hij uiteengezet in een ingezonden essay, waarmee hij dit jaar de Flevo Campus essaywedstrijd won.

‘Met de Volkskantine maken we een statement over de falende markt, waarin ongezond + niet-duurzaam goedkoop is en gezond + duurzaam duur’, zo schrijft Visser. ‘Een gezond en duurzaam voedingspatroon komt de maatschappij en het klimaat ten goede. Deze positieve waarde moet vertaald worden naar een betaalbare prijs voor iedereen. We werken samen met chefs en voedselactivisten van diverse culturele en culinaire achtergronden en ontwikkelen een menu dat de rijkdom van de plantaardige keuken laat zien.’

Lees meer over de plannen voor de Volkskantine op publicfood.org/volkskantine-van-de-toekomst.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto