(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock)

Almere massaal aan de booster

Algemeen

ALMERE – Er melden zich zoveel Almeerders aan voor de boosterprik dat er vaak in Almere geen plek meer voor hen is. Ze worden door de website van de Rijksoverheid verwezen naar Hilversum, naar locaties in Amsterdam en Lelystad,

Door Robert Mienstra

“Het klopt dat het in Almere behoorlijk vol is”, zegt een woordvoerder van de GGD-Flevoland. “Als zich veel Almeerders tegelijk op de website aanmelden, dan springt de site naar locaties buiten de stad. Soms wil het helpen door op een later moment of ’s avonds nog een keer in te loggen. Dan kan het zijn dat Almere toch nog als voorkeurslocatie naar voren komt.”
De GGD is wel blij met al die Almeerders die zich aanmelden voor de boosterprik. “Het gevolg is wel de grote drukte.”

Lijn overbezet

Het heeft voorlopig geen zin om de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn te bellen. Ook partnerprikken worden niet meer ingepland. Door de honderdduizenden oproepen per dag staat het callcenter onder extreme druk en kunnen geen extra telefoontjes meer worden aangenomen. Daarnaast moet worden voorkomen dat het landelijke telefoonnetwerk in de problemen komt.

Dringende oproep

De GGD doet een dringende oproep om online de boosterafspraak te maken. Daartoe is een DigiD nodig. Mensen die nog geen DigiD hebben wordt aangeraden die zo snel mogelijk aan te vragen en om daarna een online afspraak te maken voor de booster. 

Hulp nodig?

Via https://ggdghor.nl/nieuws is elke dag te zien welke (leeftijds)groepen zijn opgeroepen om een afspraak te maken. Vraag om hulp van een naaste als het online inplannen lastig is. Ook de bibliotheek biedt hulp. Of bekijk de uitlegfilm op https://uitlegprikafspraak.nl/, die stap voor stap uitleg biedt om online een eigen vaccinatieafspraak in te plannen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto