De Libelle Zomerweek veerdwijnt uit Almere (Foto: aangeleverd)
De Libelle Zomerweek veerdwijnt uit Almere (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Almere strijdtoneel Sterkste Man van Nederland, Libelleweek verdwijnt

Algemeen

ALMERE – De strijd om de titel Sterkste Man van Nederland wordt dit jaar in Almere beslecht. Het tv-programma van RTL7 is één van de ruim 170 evenementen die in 2022 gehouden worden in Almere. Zoalng Corona geen roet in het eten gooit natuurlijk. De Libelle Zomerweek verdwijnt.

Het meest omvangrijke en belangrijke evenement is uiteraard de Floriade Expo 2022, maar daarnaast is de evenementenkalender goed gevuld met circa 170 andere events, waarvan sommige meerdaags. In totaal is er dit jaar zo’n 225 dagen vertier in Almere.  Tijdens Floriade Expo 2022 is de Almeerse binnenstad één groot openlucht podium. Er zal een doorlopend programma zijn, dat varieert van kleine activiteiten die wekelijks plaatsvinden, als kinderactiviteiten en theater- en muziekoptredens, tot grotere evenementen als het Terrassenfestival, de Challenge (triathlon), de kermissen en het UITfestival. Speciaal aan het Floriade-jaar gelieerde nieuwkomers zijn onder meer Ally Art & Architecture, Almere Floats, Connecting Cultures, Urban City Games, Futuristics, Life Style Day en natuurlijk de opening- en closingparty van Floriade Expo 2022. Ook in de andere stadsdelen staat er veel op het programma.  

Dynamisch

Wethouder Hilde van Garderen is blij met de kalender. “Ondanks de onzekere tijden voor evenementenorganisatoren is het ons als stad weer gelukt om een dynamische evenementenkalender samen te stellen. Dit laat zien, dat het vertrouwen er weer is,” Bob van der Kolk, evenementencoördinator bij Almere City Marketing vult aan: “Er zijn veel nieuwe evenementen dit jaar, zoals onder meer de Dutch Waterweek en de Sterkste Man van Nederland (RTL7). Verder wordt het Uitfestival wederom uitgebreid naar de centra van Haven en Buiten.”

Libelle Zomerweek

Voor een aantal bestaande evenementen verandert er wel wat. Zo verhuist de Libelle Zomerweek in 2022 naar de Haarlemmermeer en zal het Almere Haven Festival over meerdere weekenden worden verspreid, zonder het grote openluchtconcert, maar met een betere spreiding gedurende het hele jaar. Er zijn nog veel evenementen in Haven en Buiten in ontwikkeling, dus de kalender wordt in de loop van 2022 nog interessanter.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto