Afbeelding
Gerard van Breemen

Staatsbosbeheer met Oosterwold-buren in gesprek over ongewenste situaties in bossen

Algemeen

OOSTERWOLD – Staatsbosbeheer gaat met bewoners van Oosterwold in gesprek over wat wel niet kan en mag in de bossen grenzend aan hun woonpercelen. “Wij lopen sinds 2020 steeds vaker tegen bepaalde ongewenste situaties aan die wij liever vooraf voorkomen of in goed overleg met onze buren bespreken”, vertelt boswachter Amy Zeeman. Volgende week worden daarom twee online informatieavonden gehouden.

“In onze terreinen ontstaat een wildgroei aan zelfgemaakte paden en wordt regelmatig tuinafval gedumpt. Over veel sloten ligt een brug naar ons terrein en wij zien illegale bouwwerken op onze terreinen staan. Als eigenaar en beheerder staan we dit niet toe”, benadrukt Zeeman. 

In september 2020 hebben de boswachters tijdens handhavingsacties al tal van spullen verwijderd die op het terrein van Staatsbosbeheer stonden. “Er werden onder andere eco toiletten, dierenbegraafplaatsen, schapenweides en grote bouwsels aangetroffen. Als terreinbeheerder vinden we dit niet kunnen”, aldus Zeeman. “Voordat we opnieuw gaan handhaven, geven we onze buren tijdens de informatiebijeenkomsten graag meer duidelijkheid over wat kan en mag in onze bossen. Het is tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met elkaar en we horen ook graag met welke vragen of wensen over onze natuurterreinen bewoners rondlopen. Staatsbosbeheer vindt het belangrijk om een goede buur te zijn en te blijven.”

De online informatiebijeenkomsten zijn dinsdag 8 februari van 19:00 – 20:30 uur en donderdag 10 februari  19:00 – 20:30 uur. Bewoners van Oosterwold, en dan specifiek de buren van Staatsbosbeheer, die hierbij aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden via deze link.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto