Het derde Growing Green Almere-boek werd zaterdag overhandigd aan de geportretteerde Groene  Speld-dragers tijdens de boerenmarkt op De Kemphaan. (Foto: Fred Rotgans)
Het derde Growing Green Almere-boek werd zaterdag overhandigd aan de geportretteerde Groene Speld-dragers tijdens de boerenmarkt op De Kemphaan. (Foto: Fred Rotgans)

Groene Speld-dragers geportretteerd in boek Growing Green 3

Algemeen

ALMERE - Bij de stadsboerderij op De Kemphaan was zaterdag de presentatie van boek 3 in de serie ‘Growing Green’. Het boek bevat portretten van vijftig Groene Spelddragers en drie Junior Spelddragers die elk op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan een Groen en Gezond Almere. 

Alle geportretteerden waren uitgenodigd om zaterdag tijdens de Boerenmarkt op de Kemphaan twee exemplaren van het boek op te komen halen. Eén voor zichzelf en één om weg te geven ter inspiratie. Rond de kraam voor de koeienstal wa een gezellige setting gemaakt met strobalen, een vuurkorf en warme dekentjes. Wethouder duurzaamheid Jan Hoek kwam langs en ‘Smaakzoekers’ Sharon de Miranda en Nadia Zerouali verzorgden Flevolandse hapjes. Lady Growing Green las portretten voor uit het boek. 

In aanloop naar Floriade Expo 2022 telt Almere inmiddels meer dan 750 Groene Spelddragers en meer dan 400 junior Spelddragers. Met elkaar hebben zij de groene en gezonde beweging in onze stad zichtbaar gemaakt en versterkt. In boek 1 en 2 zijn in totaal 100 portretten van Almeerders te lezen. Met boek 3 wordt de reeks afgesloten. De verhalen zijn te lezen én te beluisteren op groenengezond.almere.nl, zodat het boek voor iedereen toegankelijk is.

Wethouder Jan Hoek temidden van 'Smaakzoekers' Nadia Zerouali en Sharon de Miranda tijdens de boekpresentatie op de boerenmarkt. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto