Om de deuren te kunnen openen heb je een pasje met QR-code nodig. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Om de deuren te kunnen openen heb je een pasje met QR-code nodig. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Proef Hospitaalstalling met toegang QR-code

Algemeen

STAD CENTRUM – In de Hospitaalstalling, de fietsenstalling in de tunnel aan de Hospitaaldreef, loopt momenteel een proef met een nieuw toegangssysteem. Gebruikers kunnen de stalling alleen nog binnenkomen met een QR-code.

Door Petra Onderwater

De gemeente kondigde begin vorig jaar al aan de bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Almere Stad te willen wegbezuinigen. De medewerkers van de Tomingroep die de stallingen bewaken, zouden dan worden vervangen door automatische toegangspoortjes. Dit stuitte op de nodige weerstand. Een motie van de PvdA Almere om de bewaakte fietsenstallingen te behouden, werd aangenomen door de gemeenteraad. “De uitwerking daarvan loopt nog. We zijn nu aan het bekijken hoe we in elk geval één van de drie bewaakte fietsenstallingen in stand kunnen houden”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Almere.

Enquête

De komende weken wordt bekeken hoe de proef met het nieuwe toegangssysteem in de Hospitaalstalling bevalt. “Voordeel is dat de stalling met dit nieuwe systeem 24 uur per dag, zeven dagen per week gebruikt kan worden”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Er worden overigens geen gegevens geregistreerd van de gebruikers. We horen wel graag hoe zij het nieuwe toegangssysteem ervaren. Daarom delen we folders uit met daarin ook een enquêteformulier, waarop mensen hun ervaringen en verbeterpunten kunnen aangeven.” 

In de fietsenstalling aan de Stadhuispromenade en Schrijversstraat kan tijdens de reguliere openingstijden bij de beheerder een QR-code worden gevraagd om toegang te krijgen tot de Hospitaalstalling.  Mail voor meer informatie naar info@almere.nl of bel naar 14 036. Kijk voor meer informatie op www.almere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto