(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock)

Oud-directeur Kinderwens verdacht van ontucht

Algemeen

ALMERE - Het Openbaar Ministerie verdenkt een 54-jarige man uit Almere van ontucht met minderjarige jongens. Deze verdenking komt voort uit politieonderzoek dat gestart is naar aanleiding van twee afzonderlijke aangiften. 

De ontucht zou plaats gevonden hebben in januari 2020 tijdens het werk van de man voor de stichting Kanjer Wens uit Almere die zich richt op het vervullen van wensen van kinderen.
De redactie van deze krant werd deze week getipt over de kwestie. Daarbij werd gesteld dat de oud-directeur logeerpartijtjes organiseerde met kinderen uit zijn buurt en wenskinderen vanuit de stichting. De man werd vorig jaar al aangehouden, maar weer vrijgelaten onder voorwaarde dat hij niet met kinderen zou werken. Die afspraken zouden zijn geschonden. De zedenrecherche onderzoekt de kwestie momenteel.

Onderzoek

De zedenrecherche doet momenteel nog onderzoek naar de zaak. Tijdens het onderzoek zijn aanwijzingen naar voren gekomen voor mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij een zedendelict dat langere tijd terug heeft plaats gevonden en waarbij een derde minderjarige jongen betrokken zou zijn. In die periode was de verdachte niet werkzaam voor de betreffende stichting. Wanneer het onderzoek is afgerond zal het Openbaar Ministerie een definitieve tenlastelegging opstellen.

Aangehouden

In juni vorig jaar is de verdachte aangehouden. Op 24 juni 2021 is de voorlopige hechtenis door de rechtbank geschorst. Daarbij is onder meer de voorwaarde gesteld dat hij geen werkzaamheden met kinderen mag verrichten. Op 9 februari heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank verzocht de schorsing op te heffen vanwege het overtreden van de voorwaarden. Dit opheffingsverzoek is afgewezen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto