Winkelcentrum Muziekwijk (Foto: Google Maps)
Winkelcentrum Muziekwijk (Foto: Google Maps)

Brandbrief Winkeliers Muziekwijk over verplaatsing supermarkt

Algemeen

MUZIEKWIJK - De Winkeliersvereniging Muziekwijk heeft een brandbrief gestuurd naar de Almeerse gemeenteraad. De ondernemers zijn faliekant tegen de geplande verplaatsing van de supermarkt Albert Heijn van het ’s Hertogenboschplein naar de Delfstraat en vragen de raad om in te grijpen.

In de brief geven de winkeliers aan zich ernstig zorgen te maken over de gevolgen van de verhuizing van de supermarkt, die volgens hen na onderzoek en gesprekken met de gemeente al zo goed als zeker is. De ondernemers vrezen dat er met de verhuizing van de supermarkt een grotere versplintering van het winkelcentrum komt, waar het aantal bezoekers de afgelopen jaren al steeds verder terugloopt. Met name de opkomst van het online winkelen en de winkelsluitingen tijdens corona zijn de oorzaak ervan dat de winkeliers in Muziekwijk het zwaar hebben. Ze vrezen dat als de supermarkt vanuit het hart van het winkelcentrum naar de buitenrand verplaatst, er minder mensen nog naar het winkelcentrum komen.

Om de continuïteit van het winkelcentrum te waarborgen, vragen zij de gemeenteraad daarom om in te grijpen, mede ook omdat uit onderzoek in 2020 bleek dat het draagvlak voor de verhuizing onder ondernemers en bewoners erg klein is.

Belangen

In de brief naar de gemeenteraad verduidelijkt de Winkeliersvereniging: “Wij vinden het erg kwalijk dat de gesprekken voor een verplaatsing worden voortgezet zonder dat alle belangen in kaart zijn gebracht en is onderzocht wat de gevolgen voor andere ondernemers, zoals de winkeliers in Muziekwijk, zijn. Door de gesprekken met de exploitant voort te zetten, worden de belangen van één supermarktondernemer boven de belangen van tientallen andere winkeliers en ondernemers in Almere geplaatst.”

Alternatieven

De ondernemers vervolgen met een duidelijke wens naar de gemeente toe: “Wij doen daarom eren dringend verzoek aan u om dit onderwerp zo spoedig mogelijk aan te kaarten in uw gemeenteraad en het college te vragen om de gesprekken met de supermarktexploitant uit Stedenwijk per direct te staken. In plaats van het doorzetten van dit proces vragen wij uw raad om eerst te spreken over de wenselijkheid van deze ontwikkeling, en om in gesprek te gaan met andere belanghebbenden dan enkel de supermarktexploitant. Ook moet er met aandacht gekeken worden naar alternatieven voor de voorgenomen verplaatsing om een zorgvuldige en volledige afweging te kunnen maken, die uiteindelijk uw gemeenteraad zal moeten maken.” De volledige brief is hier te lezen. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto