De Japanse inzending in aanbouw. (Foto:aangeleverd)
De Japanse inzending in aanbouw. (Foto:aangeleverd)

Floriade opent waarschijnlijk met 33 deelnemers

Algemeen

ALMERE - Bij de opening van de Floriade zullen er naar verwachting 33 internationale deelnemers zijn. Dat laat de Floriade Expo 2022 weten. 

De Floriade verwelkomt meer dan 400 nationale en internationale deelnemers, waaronder naar verwachting 33 landen, zo stelt de orgnisatie. Een groot aantal landen heeft deelname bevestigd, anderen zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen. Bhutan, Indonesië en Rusland nemen niet deel aan de Expo.

Bouwactiviteiten 

De bouw van de landenpaviljoens gaat volgens de organisatie hard. De afgelopen weken hebben de kaveloverdrachten plaatsgevonden van België, India, Luxemburg, Nepal, Thailand en Turkije. China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Thailand, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vorderen met hun werkzaamheden op het terrein. België, Italië en Nepal starten deze week met de bouw van het paviljoen.

Eerste paviljoen 

De Japanse Satoyama Farm Garden  is de eerste internationale inzending die gereed is. De tuin wordt aangelegd en er is inmiddels gestart met de inrichting van het paviljoen. Bezoekers kunnen daar straks ontdekken dat de thema’s van Satoyama nauw verwant zijn aan het thema ‘Growing Green Cities’ van de Floriade.

De volgende 26 landen hebben hun deelname bevestigd: België, Benin, Bolivia, China, Comoren, DR Congo, Duitsland, Ecuador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Italië, India, Japan, Jemen, Luxemburg, Nederland, Nepal, Sudan, Suriname, Thailand, Tsjaad, Turkije, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto