De organisatoren zaten er zaterdagochtend klaar voor. (Foto: Fred Rotgans)
De organisatoren zaten er zaterdagochtend klaar voor. (Foto: Fred Rotgans)

Picknicken onder kersenbloesem

Algemeen

REGENBOOGBUURT - In een stralend zonnetje werd zaterdag genoten van een pop-up picknick onder de bloeiende kersenbomen aan de Terracottastraat. Stichting Regenboogbuurt had in het kader van het Kersenbloesemfeest Almere weer diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema Japan. 

Het is een Japanse traditie om met het Kersenbloesemfeest de komst van de lente te vieren en met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Op zelf meegebrachte kleedjes en stoeltjes genoten de bezoekers zaterdag van het heerlijke lenteweer onder de prachtige wit-roze bloesem. Bij het Infopunt van stichting Regenboogbuurt waren bloesem-ansichtkaarten en andere Regenboogbuurt items verkrijgbaar. Bij de Kunstbus van Kleur in Cultuur konden bezoekers hun eigen kersenbloesemboompje maken van metaaldraad en crèpepapier. Wie zin had in een spelletje kon zich uitleven met Maxi Mikado of Sudoku en er was een Haiku wedstrijd georganiseerd. 

Ook een cameraploeg van de NOS was op het evenement afgekomen. Het Kersenbloesemfeest Almere was zaterdag eerst te zien bij het Jeugdjournaal en later bij het 8 uur Journaal. Stichting Regenboogbuurt Almere als initiatiefnemer en organisator is trots en kijkt terug op een geslaagde dag. Kijk voor veel meer foto’s op de Facebookpagina van Kersenbloesemfeest Almere

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto