Een artist impression van het station. (Foto: Studio SK)
Een artist impression van het station. (Foto: Studio SK)

Verbouwing station pas in zomer klaar

Algemeen

STAD CENTRUM – De verbouwing van het station Almere Centrum zal pas in de zomermaanden helemaal voltooid zijn. Bij de opening van de Floriade, op 14 april, zijn de belangrijkste aanpassingen gedaan, maar moet een deel van het werk nog worden afgerond. 

Dat laat woordvoerder Jeroen Wienen van ProRail weten. “Het was vanaf dag 1 al een uitdaging om de verbouwing logistiek te kunnen uitvoeren, maar het gaat niet lukken om de volledige verbouwing op donderdag 14 april voltooid te hebben. Een deel van het werk moet worden afgerond.”

Corona

De krappe planning van de verbouwing kwam onder spanning te staan door externe factoren zoals corona. “Net zoals andere sectoren kregen we te maken met uitval door corona, maar ook bij toeleveranciers. Daardoor is er vertraging ontstaan.”

Als koning Willem Alexander op woensdag 13 april de Floriade officieel opent zal het station er toch fraai uitzien, belooft Wienen. “Het belangrijkste is voltooid: de perrons, de liften naar de perrons en onlangs is de fietsenstalling geopend. Het afrondende werk is nog niet klaar, dat doen we achter schotten.”

Omgeving

In oktober 2020 begon ProRail aan de verbouwing van het station. Niet alleen het karakteristieke pand, maar de hele omgeving krijgt een metamorfose. Zo zijn de kantoren aan de zijkanten omgebouwd tot woningen en ligt het Stationsplein al  lange tijd braak.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto