(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Collage bracht Classic Express naar Almere

Algemeen

ALMERE - In de wijk Tussen de Vaarten stond vorige week een bijzondere verschijning: een concertzaal op wielen. Deze Classic Express is een uitschuifbare trailer waarin jonge musici leerlingen van vier scholen trakteerden op een magisch klassiek concert. 

In het kader van de landelijke Kindermuziekweek, die van 1 tot en met 10 april plaatsvindt, heeft Collage, centrum voor cultuuronderwijs, de Classic Express naar Almere gehaald. Het is de eerste rijdende concertzaal ter wereld. De basisscholen Het Palet, De Compositie, Het Meesterwerk en De Kraanvogel bezochten de Classic Express en lieten zich onderdompelen in de muziek.

Klassiek

Jonge musici speelden ‘live’ en gepassioneerd op hun instrumenten en namen de kinderen moeiteloos mee in klassieke muziek. Een muziekstijl die niet voor alle kinderen voor de hand ligt. Leerlingen werden ontroerd, klapten mee en deden een onvergetelijke ervaring op. De professionele musici die hun muziek lieten horen zijn prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

Verbindend

Collage haalde de Classic Express naar Almere, omdat de organisatie alle kinderen en leerkrachten uit Almere wil laten genieten van het maken van én het luisteren naar muziek. Muziek verbindt en muziek maken kan altijd. Het was één van de vele activiteiten die Collage voor de Almeerse scholen organiseert. Nieuwe culturele belevenissen meemaken via school is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Ga voor meer informatie naar www.collage-almere.nl en www.classicexpress.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto