Het speelveld aan het Spoorbaanpad is volgens omwonenden onveilig en onaantrekkelijk. (Foto: Fred Rotgans)
Het speelveld aan het Spoorbaanpad is volgens omwonenden onveilig en onaantrekkelijk. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Bewoners pleiten al jaren voor veilige speeltuin langs Spoorbaanpad

Algemeen

PARKWIJK – Bewoners van de Parkwijk zijn al jaren bezig om een speelveld langs het Spoorbaanpad veiliger en aantrekkelijker te maken. “Het ziet er niet alleen verwaarloosd uit, maar het is ook ontzettend gevaarlijk zo vlak langs het drukke fietspad”, stelt bewoonster Charlene Tol. 

Al vanaf 2015 is zij bezig om het speelveld in de straat Onder de berken op te laten knappen. “Ik heb destijds een buurtbijeenkomst georganiseerd om gezamenlijk actie te ondernemen. Na vijf maanden was het ons gelukt om een prullenbak en bloembakken te laten plaatsen.”

Maar veel speelvoorzieningen zijn er nog altijd niet. Bovendien staat er ook geen hek om het speelveld,  terwijl het pal aan het drukke Spoorbaanpad ligt. “Heel gevaarlijk, want op dit fietspad wordt hard gereden en gebeuren ontzettend veel ongelukken. Wij hebben hierover al heel wat keren contact gezocht met de gemeente, maar zonder resultaat”, vertelt Charlene.

Budget 

Zij wist een aantal jaren geleden een mooi budget bij elkaar te krijgen voor speelvoorzieningen in de buurt. “Maar dit wilde de gemeente niet besteden aan ons speelveld. Het budget is uiteindelijk gebruikt voor het schoolplein van de nabijgelegen basisschool.”  De initiatiefneemster zegt van de Wijkregisseur geen enkele medewerking te krijgen. “Ik heb eerder het gevoel dat wij worden tegengewerkt in wat wij voor de buurt willen betekenen. Ik heb mijn inspanningen even op pauze gezet, omdat het mij gewoon zoveel energie kost steeds.”

Toen zij in deze krant echter onlangs het artikel las over de VVD, die het college vragen had gesteld over de weinige speelvoorzieningen in onze stad, besloot Charlene ook weer aan de bel te trekken. “Parkwijk werd in het stuk niet genoemd, maar ook wij strijden nog steeds voor een betere en veiligere speeltuin in onze straat. Wat er nu is, staat namelijk in geen verhouding tot het grote aantal kinderen.”

(Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto