Deze geparkeerde deelscooter van Go Sharing is nu al vernield. (Foto: aangeleverd)
Deze geparkeerde deelscooter van Go Sharing is nu al vernield. (Foto: aangeleverd)

Deelscooter nu al prooi voor vandalen

Algemeen

DANSWIJK - In Almere kan sinds vrijdag gebruik worden gemaakt van deelfietsen, -scooters en -auto’s. Op diverse plekken in de stad zijn de groene elektrische voertuigen al meteen te zien. Een deelscooter van Go Sharing die geparkeerd stond bij de Albert Heijn in de Salsastraat is nu al zwaar beschadigd. Ook in de Parkwijk werd een deelscooter gezien waar duidelijk niet al te zuinig mee om is gesprongen.

Iedereen kan de voertuigen gebruiken. Je betaalt dan een bedrag per minuut. De vervoermiddelen van drie verschillende aanbieders kunnen gebruikt worden door een account aan te maken voor de app van de betreffende aanbieder of bij een onafhankelijke MaaS-app (‘Mobility as a Service’). De deeltweewielers mogen overal in Almere staan. Alleen in delen van de stad waar mogelijk overlast kan ontstaan of waar nu al restricties zijn voor gewone voertuigen, zijn er beperkingen.

Pilot van twee jaar

In deze pilot werkt de gemeente Almere samen met de bedrijven Go Sharing, TIER en MyWheels. Samen onderzoeken zij met de gemeente de komende twee jaar op welke wijze deelmobiliteit past bij de stad. Go Sharing en TIER starten in de omgeving van Almere Stad en breiden dit gebied en het aantal deeltweewielers snel uit. Naast de reeds aanwezige 17 deelauto’s van Greenwheels, is MyWheels gestart met het plaatsen van zeven elektrische deelauto’s in Almere. Afhankelijk van het gebruik breiden zij uit. 

Klachten melden

Met alle partijen zijn afspraken gemaakt op het gebied van het gebruik van openbare ruimte, klachtenbehandeling en waar de deeltweewielers wel of niet mogen komen en waar zij mogen worden geparkeerd. Klachten of opmerkingen kunnen worden gemeld bij de aanbieders van deelmobiliteit. De contactgegevens zijn te vinden op het voertuig zelf. De aanbieders spreken de verantwoordelijke gebruiker aan op de klacht, zoals foutief parkeren. De gebruiker krijgt eerst een waarschuwing, de tweede keer een boete en de derde keer wordt het account van deze gebruiker geblokkeerd of opgeheven.

Meer informatie Informatie over de pilot is te vinden op www.almere.nl/.deelmobiliteit of op de websites van de aanbieders: Mywheels, TIER en GO Sharing.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto