De moestuin werd donderdag geopend bij Jeugdland Buiten. (Foto: Fred Rotgans)
De moestuin werd donderdag geopend bij Jeugdland Buiten. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Moestuin Kinderstreekmarkt geopend bij Jeugdland Buiten

Algemeen

ALMERE - De Schoor, Stad & Natuur Almere en Groen & Gezond gemeente Almere organiseren gezamenlijk een Kinderstreekmarkt in juni en september. Het eerste ingrediënt hiervoor is een moestuin. Deze is donderdag officieel geopend bij Jeugdland in Almere Buiten.

Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar gaan aan de slag met het van A tot Z organiseren van de Kinderstreekmarkt, waar kinderen hun zelf gezaaide en geoogste producten verkopen. Op het terrein van Jeugdland Buiten zijn hiervoor moestuintjes aangelegd. Op deze tuintjes gaan de kinderen elke week aan de slag onder de professionele leiding van meester Onno van de Schoor. Stad & Natuur biedt een aanvullend programma met workshops over bijvoorbeeld koken. 

De kinderen gaan zelf nadenken over de producten die ze gaan verkopen op de marktkraam, welke prijs ze hiervoor kunnen vragen en welke promotiemiddelen ze hiervoor moeten maken. Ze gaan alles zelf regelen, van moestuin tot marktkraam.

De kinderen kregen donderdag bij de opening van de moestuin ook allemaal een Groene medaille uitgereikt. Dit is de waardering namens Groen & Gezond Almere aan alle jeugd in die zich inzet voor een groen en gezond Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto