Afbeelding

Flower Power Walk-expositie op Wandellaan

Algemeen

STAD CENTRUM - Meer dan honderd vierkante meter bloemkunst is vanaf begin juli te zien op de brede groenstrook naast het Flevoziekenhuis in Almere: de Wandellaan. Het betreft een community street art tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De kunstwerken worden gemaakt door 42 Almeerse talenten van jong tot oud en uit verschillende culturen.

De menshoge kunstwerken met bloemen in allerlei vormen en kleuren verleiden bezoekers straks om een extra ommetje te maken en zich te laten verrassen. Met de expositie willen de organisatoren laten zien hoeveel beeldend amateurtalent Almere in huis heeft. De diversiteit aan talenten in zeven verschillende makers groepen, staat garant voor een opvallende expositie. 

Bloemen hebben door de eeuwen heen en zeker ook nu zeggingskracht. Elke cultuur heeft zijn eigen ‘lievelingsbloem’: in Nederland kennen we de tulp, in Frankrijk de lelie en in Afghanistan is dat de rode papaver. Zeven professionele kunstenaars begeleiden en stimuleren de amateurkunstenaars.

Lokale Almeerse talenten

De Flower Power Walk buitententoonstelling wordt gemaakt door lokale Almeerse talenten. Het is een vorm van community street art. De expositie maakt deel uit van de ‘Groene loper’ vol kunst vanaf het station naar de Floriadeboot bij het Weerwater en vice versa.  Bezoekers aan de Floriade en centrum stad krijgen een ontvangst met menshoge bloemkunst. Een opfleurend ommetje is de Flower Power Walk ook voor patiënten, personeel en bezoekers aan het Flevoziekenhuis.

De Flower Power Walk-expo is een project van Marianna Bakker en Marcel Kolder en wordt ondersteund door stichting Breinstorm Zuiderzeeland. Binnenkort zijn website en social media online. Voor meer informatie: info@flowerpowerwalk.nl

Uit de krant