Presentator Waldy van Geenen en verslaggever Ren Turk (NTR-PowNed) staan tot en met vrijdag met hun gele bus op het schoolplein van De Meergronden. (Foto: Hans Tak)
Presentator Waldy van Geenen en verslaggever Ren Turk (NTR-PowNed) staan tot en met vrijdag met hun gele bus op het schoolplein van De Meergronden. (Foto: Hans Tak)

Radio 1 programma 5 Dagen in Almere over eindexamens

Algemeen

ALMERE - Het radioprogramma 5 Dagen, met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk (NTR/Powned), komt deze week live vanaf het schoolplein van scholengemeenschap De Meergronden in Almere Haven. Dagelijks van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. 

Op donderdag 9 juni krijgt een groot deel van de eindexamenleerlingen de uitslag: geslaagd of gezakt? Deze groep middelbare scholieren kreeg tijdens de coronajaren veel maatregelen voor de kiezen en ook docenten werden extra zwaar belast. Zal dit zijn weerslag hebben op de eindexamenresultaten? Welk effect hebben de coronamaatregelen gehad op de prestaties en de mentale gezondheid van de leerlingen? Hoe is het met de scholieren, en met hun docenten? En wordt er straks extra hard gefeest als de uitslagen binnen zijn? 

De gele bus van 5 Dagen staat de hele week op het schoolplein van OSG De Meergronden in Almere, waar gepraat wordt over typische middelbare school-zaken als die ene favoriete leraar, beruchte eindexamenstunts, toekomstdromen en -plannen maar ook over de staat van het onderwijs en de mentale gezondheid van de eindexamenleerlingen na de coronajaren. 

Onderzoek naar rondslingerende deelvoertuigen

Verslaggever Rens Turk onderzoekt in ‘Het Hoofdpijndossier’ een actueel probleem in Almere: rondslingerende deelvoertuigen die grote problemen veroorzaken voor mensen die minder goed ter been zijn of minder goed kunnen zien. 

5 Dagen is te beluisteren van 20.00 - 20.30 uur op NPO Radio 1 van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni. Zie ook de site van 5 Dagen

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto