Klas K1C doet als Japan mee aan de Echnalympics 2022. (Foto: aangeleverd)
Klas K1C doet als Japan mee aan de Echnalympics 2022. (Foto: aangeleverd)

Drie dagen sport, spel en plezier tijdens Echnalympics 2022

Algemeen

ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton sluit het schooljaar af met zijn eigen Olympische Spelen. Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 juli strijden alle onderbouwklassen om het goud tijdens ‘Echnalympics 2022’ bij honkbal- en softbalvereniging Almere’90. “Talent en verbinding staan centraal in drie dagen sport, spel en fun”, zegt coördinator Caroline Muskens.

“De afgelopen maand is elke onderbouwklas een land geworden met de mentor als koning of koningin”, vervolgt Muskens, zelf docent lichamelijke opvoeding op Echnaton. “Binnen de mentorlessen hebben de klassen zich verdiept in de culturele en sportieve geschiedenis van het land en zijn de teamshirts ontworpen. Echnalympics is het toetje van het schooljaar met atletiek, voetbal, softbal en funspelen.”

Openingsshow

Meedoen is belangrijker dan winnen. Die olympische sfeer zie je terug bij de openingsshow. De landen komen met een defilé feestelijk het terrein op. De schoolband speelt op het Echnaton FM Podium, de dansgroep heeft een choreo voorbereid en er is een ‘soccer skillsdemo’. Collega en oud-olympiër Timothy Beck is bereid gevonden het vuur te ontsteken en bij de sluitingsshow op donderdag worden de medailles omgehangen.

“We werken intensief samen met (oud-)leerlingenvan de school”, vertelt Muskens. “Onze bovenbouwleerlingen met het examenvak LO2 (mavo) of BSM (havo) ontwikkelen hun talent op het gebied van leidinggeven. De ploeg van TP Productions verzorgt podium, licht, geluid en effecten. De kids van Echnaton FM zenden alles uit op hun livestreams. Echnalympics is de mooiste manier van ‘leren in beweging’.”

Echnalympics bijwonen

Echnalympics is vrij toegankelijk voor ouders en geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op de website van Echnaton. De livestreams zijn te bekijken op de website van Echnaton FM.  

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto