Afbeelding

Cultuurfonds Flevoland investeert in dertien cultuurprojecten

Algemeen

FLEVOLAND – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het tweede kwartaal van 2022 voor 45.000 euro bijgedragen aan dertien cultuurprojecten in de provincie.

Stichting Jong Taalent kijkt een bijdrage van 3.000 euro voor het doorstarten van het project Spraakwaterval: Spoken Word voor en door jongeren in Almere. Een bedrag van 5.000 euro gaat naar Abra Watra voor een muziekproductie in het Lumièreparkfestival en Stichting Ouder & Kind, organisator van het Ouder & Kind Festival in Almere, krijgt 3.000 euro voor het kunstproject Kunstenaar in Focus.

Talentontwikkeling jongeren

Stichting Space for All Local Talented Youth  (SALTY) ontvangt 6000 euro en richt zich op talentontwikkeling van Almeerse jongeren op het gebied van urban arts. SALTY is ontstaan uit het ongenoegen van de oprichters en jongeren over de beperkte ruimte binnen het huidige culturele veld. SALTY wil hen plek bieden in eigen omgeving om samen te bouwen aan de culturele identiteit. Met een divers programma-aanbod bestaande uit SALTY Clinics (talentontwikkeling in specifieke disciplines), SALTY Unites (talentontwikkeling gefocust op maatschappelijke thema’s) en SALTY Connects (interdisciplinaire presentaties) worden jongeren door (lokale) professionals begeleid en gestimuleerd in Flevoland kunst en cultuur te beoefenen.

‘Langs vissershuisjes en windturbines’

Harper Collins Nederland ontvangt 6000 euro voor de publicatie ‘Langs vissershuisjes en windturbines’. In 1873 voer een Fransman, Henry Havard, de Zuiderzee rond, en schreef daar een boek over. Auteur Ronald Nijboer doet 150 jaar later zijn tocht over en vaart langs de plaatsen van toen. Geen plek in Nederland transformeerde in de afgelopen 150 jaar drastischer dan het IJsselmeergebied. Nijboer vergelijkt hoe de plaatsen toen en nu waren en kleurt zijn reis met verhalen van vandaag.

De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze tweede ronde van 2022 is te vinden op: https://www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-tweede-kwartaal-2022-flevoland

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto